|
זכיינות בתחום המזון |
זכיינות בתחום המסחר |
זכיינות בתחום האסתטיקה |
רמת סיכון |
הגבוהה ביותר |
תלוי תחום- בינונית ואף נמוכה |
בינונית |
מורכבות ואופי העבודה |
מורכבת ודינמית
דורש מאתנו להיות נוכחים 24/7 בסניף, לטפל בתקלות כמו לנקות את הביוב ולדאוג מסביב השעון שהלקוחות מרוצים, שהעובדים מגיעים בזמן לעבודה ועושים את עבודתם נאמנה ושהכול מתנהל כמו שצריך. מה גם, שאם העסק פתוח גם בשישי-שבת, אז תיפרדו גם מהשבתות שלכם. יש לקחת בחשבון שעסק בתחום המזון, מתאים ליזמים שיש להם כוחות פיזיים ונפשיים, שירות ואיכות זה ערכים עליונים מבחינתם ויכולים להתמודד עם מגוון מאד רחב של בעיות ומוכנים גם להיכנס למטבח כשהטבח הבריז וגם מוכנים להיות שוטף הכלים, המארחת וכל עובד אחר שלא מגיע. |
שגרתית ופשוטה
דורשת בעיקר שירותיות, יכולות מכירה, יכולת ארגון וסדר, ניהול מלאי מדוקדק.
תחום זכיינות זה מתאים למי שרוצה לנהל את הסניף מלמעלה או רוצה להיות איש המכירות/השירות בסניף. ניתן לחסוך עלויות עובדים על ידי מתן שירות על ידי הזכיין ללקוחות אך זה ידרוש להיות שירותיים, מכירתיים ולעמוד שעות רבות בקופה. |
קלה-בינונית
העבודה בתחום האסתטיקה דורשת מגוון כישורים, כישורי ניהול, כישורי מכירה ושירותיות גבוהה. זכיינים בתחום זה יכולים לבחור אם להיות המנכ"ל ולנהל מלמעלה את העבודה (לדאוג לעקוב אחר המספרים, לוודא שהעובדים מבצעים את עבודתם נאמנה, לנתח דוחות ולזהות מגמות) או שהם רוצים לקחת חלק פעיל משירות הלקוחות, החל מתהליך המכירה ללקוחות ואם יש לכם ניסיון מקצועי בתחום, אף לטפל. זכיינות בתחום זה מתאימה לרופאים, קוסמטיקאיות, יזמים ויזמיות שרוצים לנהל עסק יחסית פשוט אך שדורש המון הקפדה ודיוק. |
קלות ניהול |
ניהול מורכב שדורש טיפול במגוון רחב של נושאים, נדרש דינמיות, גמישות, מהירות תגובה. |
קלה עד בינונית. תלוי תחום, אך לרוב ניהול חנות בגדים, צעצועים, ציוד בע"ח, דוכן סלולר וכד' אינו דורש מורכבות מאד גדולה. מעבר לחגים וימים מיוחדים, העבודה מאד חוזרת על עצמה. |
קלה עד בינונית.
נדרש להיות עם יד על הדופק ולזהות מגמות בסניף. בעיקר הניהול הוא ניהול דוחות, מעקבים ובחינת שביעות רצון הלקוחות. במידה ולרשת יש שיטת עבודה ברורה ואחידה, אז קל לעקוב. |
גיוס ותחלופת עובדים |
תחלופה גבוהה מאד וקושי רב לגייס. זהו עסק שדורש ניהול עובדים רבים ומצב התעסוקה בארץ, לא פשוט לאתר מלצרים, ברמנים וטבחים. פחות צעירים רוצים לעבוד בתחום ולא פשוט לאתר עובדים טובים שמסוגלים לעבוד בעבודה דינמית, תחת לחץ ועם יכולות שירות ומכירה. |
תחלופה גבוהה אך לרוב העבודה איננה מסובכת ואפשר לאתר עובדים שיספקו שירות נעים ללקוחות. לא נדרש מהעובדים יכולות מאד גבוהות ומספיק שהעובדים יהיו נחמדים ונעימים ושאפשר לסמוך עליהם. |
תחלופה בינונית. היתרון בתחום הנ"ל שלא נדרש הרבה עובדים ואם מוצאים עובדים טובים, הם יכולים להישאר איתך זמן ארוך. יש לזכור כי זהו תחום שדורש עובדים מקצועיים, איכותיים ואדיבים כדי שיספקו שירות מקצועי ואיכותי ללקוחות. |
חשיבות הלוקשיין (מיקום) |
חשוב אך תלוי תחום.
§ אם מדובר במזון מהיר ורשתות בתי קפה, פריים לוקשיין קריטי מאד.
§ מסעדות קונספט – נגיש ונוח אך לא חייב בפריים לוקשיין.
§ אם מדובר בעסק בתחום המשלוחים, המיקום צריך להיות זמין ונוח לאזור השליחויות. |
כמעט תמיד נדרש פריים לוקשיין כדי להצליח. |
בתחום זה אין חשיבות שהנכס יהיה בפריים לוקשיין רק חשוב שהוא יהיה נגיש, נוח ועם חנייה ללקוחות המגיעים לסניף. |
רווח צפוי |
למרות הסיכון הגבוה והעלויות הגבוהות של ההקמה, עסק בתחום המזון יכול להניב רווחים יפים. לרוב בתחום המזון, המינימום הרצוי להרוויח הוא 30 אלף ₪ ויש מסעדות שיכולות לתת לכם בכיף גם 200 אלף ₪ רווח. |
תחום זה דורש להחזיק לרוב רמות מלאי גבוהות ושולי הרווח אינם גבוהים בגלל עלויות המלאי הגבוהות. יש סיכוי "להיתקע עם סחורה" ובמבצעים להרוויח סכומים נמוכים. העסקים הקטנים בתחום מגיעים למינימום רווח של 10 אלף ₪ ועסקים גדולים יכולים להגיע גם לרווחים גבוהים אך לרוב לא צפוי להרוויח יותר מ30-40 אלף ₪, אלא התחייבת לרמות מלאי גדולות, סניף ענק (משמע, שכירות גבוהה) ואז יש סיכוי רווח גבוהים אך הסיכון גדל. |
עסק רווחי מאוד שניתן לנהל עם 3 תפקידים בסניף להגיע למחזורים מאד יפים. הרווח הצפוי הוא לרוב מעל 40 אלף ₪ ויכול להגיע ל- 300 אלף ₪, בלי סיכון גבוה וללא צורך בהשקעה גבוהה מאד. |
לסיכום |
אם בא לך עסק דינמי, שדורש ממך להיות נוכח ולתפעל מגוון רחב של עמדות ובסיכון גבוה, זה העסק עבורך. |
אם בא לך, עסק עם רווחים נמוכים אך יחסית יציב ושלא דורש מורכבות ניהולית גבוהה, זהו העסק עבורך. |
אם בא לך, עסק עם רווחים גבוהים שדורש יכולות ניהול ומכירה אך אינו מורכב לניהול. זהו העסק עבורך. |