סוגי אקנה
סוגי אקנה ברוב המקרים פצעי אקנה מופיעים בגיל ההתבגרות, אך גם בגילאים אחרים ניתן לפתח אקנה. בעבר הייתה נטייה לחשוב שהאקנה נוצר מהצטברות של לכלוך בנקבוביות בעקבות היגיינה לקויה, אך היום מבינים שזוהי דלקת שאינה נובעת מזיהום אלא מגורמים אחרים.
הגורמים לאקנה
שינויים הורמונאליים, מחזור לא סדיר, צריכת גלולות ותרופות, תזונה לקוייה, מצבי לחץ , סטרס וכדומה.
סוגי אקנה
במצב של אקנה קלה מופיעות נקודות (קומדונים) שחורות ולבנות על העור עם חומר שומני ולכן יש לפתוח ולנקז את בלוטות החלב. לעומת זאת, במקרה של אקנה בינונית, יופיעו פצעים אדומים שטוחים ויש להפחית את רמת הדלקת ולמנוע אותה כי עלולות להיווצר צלקות וכתמים. בנוסף, במקרה של אקנה קשה קיימת דלקת בעור חלקית המכוסה בפצעים אדומים ומוגלתיים ויש צורך להפחית את רמת הדלקת. לעומת זאת, במקרה שכל שטח העור מכוסה בפצעים ובציסטות עמוקות ומוגלתיות, זהו כבר מקרה של אקנה חריף ויש להקטין למינימום את הפרשת הדלקת מבלוטות החלב כדי למנוע את התפתחותם של פצעים נוספים. לשם כך, מטופל הסובל מאקנה חיצונית ונפשית זקוק לאבחון ולטיפול מקיף בהתאם לגודל הפצעים, סוגם ומצבם. טיפול נכון ומתאים יביא את המטופל למצב של פנים חלקות באופן המקסימאלי ביותר לריפוי.
טיפול תרופתי באקנה לא פותר אותה
סוגי אקנה
רופאי העור מטפלים באקנה בעיקר במצב קשה באמצעות אנטיביוטיקה ורואקוטן אשר יכולים לגרום לתופעות לוואי בשל השימוש בחומרים כימיים. בנטילת התרופה יש להיות במעקב פסיכיאטרי כיוון שהתרופה עלולה לגרום לדיכאון. בנוסף, למרות שבתרופה יש ויטמין A המטפל במקרי אקנה קשים יש לקחת אותה מספר חודשים בלבד ואילו בלוטות החלב עדיין מפרישות חומר המצריך טיפול לשנה. מה גם ובמידה והטיפול ברואקוטן ובאנטיביוטיקה לא עוזרים, רופאי העור רושמים סטרואידים שגורמים להשמנה ולפיגמנטציה בעור. מעבר לכך, תופעות הלוואי של התרופה הן רבות ויכולות להשפיע על מערכות שונות בגוף ולהביא לנזקים בלתי הפיכים. לפיכך, יש לטפל באקנה בטיפול משולב על ידי שימוש בתכשירים טבעיים, טיפול ברפואה סינית ובתזונה נבונה המותאמים לכל מצב של אקנה ולמצבו האישי של המטופל. וכמובן טיפול חיצוני לפצעים הקיימים בעור וכן כתמים וצלקות.